"Na jaren de Europese wateren bezeild te hebben, besloten we ook eens een andere reis te maken. Al snel is het doel bepaald. Het wordt Namibië. Via een collega komen we bij Peter terecht. Peter heeft voor ons een prachtige reis samengesteld. Een combinatie van overnachtingen in prachtige lodges en overnachtingen op campings. We hebben gereden in een 4x4 met een tent bovenop. Een mooie afwisseling. We zijn vier weken onderweg geweest.

De reis heeft ons geleid door heel veel verschillende landschappen. Droge woestijn, een indrukwekkende canyon, bergketens, bergkloven en de zee. We hebben twee wildparken bezocht: Etosha National Park en het Erindi Private Game Reserve. Niet te geloven welke dieren je daar van dichtbij kunt gadeslaan. Giraffen, olifanten, springbokken, gemsbokken, kudu’s, wildebeesten, struisvogels, neushoorns, zebra’s en nog veel meer. Ik heb er uiteindelijk ruim dertig verschillende genoteerd. Het hield niet op. Ook buiten de parken kom je veel beesten tegen. Met een lokale gids zijn we in een Himba-nederzetting geweest. De Himba’s zijn een nomadenvolk dat in de nederzetting nog geheel leeft volgens de oude tradities. Nieuw is alleen dat als je daar bent dat je sieraden en houtsnijwerk wordt aangeboden om te kopen.

Het rijden door Namibië is een beleving op zich. Nagenoeg geen geasfalteerde wegen maar gravelroads. Je went er snel aan. De weg vinden is niet moeilijk. De reisbeschrijving vertelt je precies welke weg je moet nemen en geregeld word je al kilometers van te voren gewaarschuwd waar de lodge of camping is waar je moet zijn. Alleen voor Windhoek was ik blij een appje gedownload te hebben.

Het was de reis van ons leven."

Dineke Groot
Edam