marokkoMarokko ligt op het kruispunt van Europa en Afrika, Middellandse Zee en Atlantische Oceaan. Het land heeft een constitutionele monarchie. De huidige koning is Mohammed VI, die in 1999 de troon besteeg.

Multicultureel

De bevolking, met een totaal aantal inwoners van ruim 34 miljoen, bestaat voornamelijk uit de etnische groepen van de Berbers en Arabieren. Daarnaast zijn er minderheden van Joodse en Europese en Afrikaanse afkomst, waaronder Spanjaarden, Fransen, Algerijnen. En je kunt dus spreken van een echt multiculturele samenleving. De officiële landstaal is het Arabisch, met plaatselijke dialecten als het Derija en Berbers. De tweede taal van Marokko is het Frans.

Marokko heeft een zeer rijke en eeuwenoude geschiedenis. De Marokkaanse bevolking is vredelievend en heeft traditionele waarden en normen geïntegreerd in het moderne leven. De samenleving is tolerant en zo in staat geweest een bloeiende cultuur op te bouwen. In de laatste tien jaar is de Marokkaanse economie op ongekende wijze gegroeid.

In dit land schijnt het hele jaar de zon. Het klimaat is uitermate geschikt voor vakantie, met name in de wintermaanden.

De stad Marrakech

Marrakech is de tweede stad van Marokko en staat bekend als de Rode Stad. Er wonen ongeveer 800.000 inwoners in deze kleurrijke en opwindende stad. De meeste huizen zijn er rood geverfd. Marrakech ligt aan de voet van het Atlasgebergte en is een van de parels van Marokko.
Net als veel andere Noord-Afrikaanse steden is Marrakech onderverdeeld in een Medina, de oude versterkte stad, en een modern stadsdeel, Gueliz genaamd. De stad heeft een aangenaam klimaat, met zachte winters met sneeuw en warme vochtige zomers. De hartelijkheid en gastvrijheid van de bevolking van Marrakech is wereldberoemd.
Laat u zich verrassen en ga op dat tapijt van 1001 nacht zitten en verdwaal in deze verrukkelijke stad!

De stad Agadir

Agadir wordt beschouwd als een regionale hoofdstad en ligt ten zuiden van het Atlasgebergte. Agadir is een verkorte versie van het Berberse woord ‘Agadir n Irir’, wat versterkte schuur betekent. De stad is een favoriete toeristenbestemming. De stranden zijn ongerept en zeer geschikt voor watersport.

Bekijk de voorbeeldreizen naar Marokko