Africa Safiri

Namibië net even anders

khomas hoogland

Midden en Zuid-Namibië - 21 dagen
Selfdrive met 4x4
Overnachting in lodges en guesthouses

Hoogte punten

 • Sossusvlei
 • Kalahari Desert
 • Fish River Canyon
 • Oranje Rivier
 • Naukluft National Park
 • Swakopmund
 • Spitskoppe
 • Erindi

Aankomst Windhoek - dag 1

ca 50 km

Aankomst op International Airport Windhoek. vervoer naar uw autoverhuurbedrijf Na inspectie en instructie kan het grote avontuur beginnen.

Basis: B&B

verblijf windhoek

Khomas Hoogland - dag 2

ca. 260 km

Het grote avontuur gaat beginnen, op pad. Via Khomas Hoogland naar Bagatelle. De rode duinen zal je hier in de Kalahari al zien.

Basis: DB&B

luipaard

 

Fish River - dag 3

ca. 340 km

Verder naar een bijzonder plekje in het ruige gebergte van de Fish River. Dit plekje, een ooit door Duitse nazaten gestichte farm, is zeer de moeite waard om een dagje te zien en er te overnachten. De eigenaar heeft alle vetplanten verzameld die er in Namibië te vinden zijn en ze keurig opgesteld in een verzorgde kas.

Basis: DB&B

benzine station

 

Fish River Canyon - dag 4

ca. 100 km

Nu op het menu, de op een na grootste canyon ter wereld, de Fish River Canyon. U verblijft aan de rand van de canyon in een lodge met een weids uitzicht.
In de namiddag nog tijd voor een wandeling over de ridge met immense vergezichten.

Basis: DB&B

fish river canyon

 

Oranje rivier - dag 5 & 6

ca. 270 km

Verder door dit ruige landschap, alleen geschikt voor 4x4 drive, naar de Oranje Rivier, de grens van Zuid-Afrika.
Hier is ook de grote wijnteelt van Namibië. Een bijzondere plek om 2 dagen te verblijven en de omgeving te bezoeken. De lodge is direct gelegen aan de Oranje Rivier.

Basis: B&B

lodge oranje rivier

 

Hot Springs Ai Ais Camp - dag 7 & 8

ca. 70 km

Het rondje om de zuid is bijna af. De route leidt via de andere kant van de Fish River weer naar het noorden naar een andere bezienswaardigheid: de hete waterbronnen van Ai Ais Camp. Deze liggen ook aan de Fish River. U bent nu beneden in de kloof en kunt een stuk de kloof in wandelen, mits het niet te heet is. In ieder geval is een heerlijk bad in de hete bronnen zeer verkwikkend! De lodge ligt binnen het natuur reservaat Fish River.

Basis: B&B

hot springs ai ais camp

 

Aus - dag 9 & 10

ca. 300 km

Verder noordwaarts naar Aus: een 2-daags verblijf in een luxe lodge. Hier zijn zeer veel mogelijkheden om de omgeving te verkennen. Een aanrader is de spectaculaire bergwandeling Een alternatief is op zoek te gaan naar de wilde paarden op de omliggende vlaktes.

Basis: B&B

stijgerende paarden

 

Naukluft National Park - dag 11 & 12

ca. 340 km

Op naar het Naukluft National Park. Hier zijn verschillende opties voor het maken van prachtige wandelingen. Ook ligt er een oefentrack voor het rijden met uitsluitend 4x4-drive. In de naast gelegen wijnlodge kunt u een glas goede wijn gaan drinken De lodge waar u verblijft ligt midden in de natuur.

Basis: B&B

naukluft

 

Sossusvlei - dag 13, 14 & 15

ca. 50 km

Twee dagen naar de meest rode zandduinen van Namibië, de Sossusvlei Wie vroeg opstaat kan de ingang van het National Park bij zonsopgang de mooiste foto’s maken, die u ooit heeft gemaakt. Een hoogtepunt van Namibië.

Basis: B&B

khomas hoogland

 

Swakopmund - dag 15 & 16

ca. 345 km

Op naar Swakopmund, de tweede stad van Namibië. De tocht voert door Kuiseb Canyon en over de Ghaub Pas. Even een beetje luxe en misschien zelf even winkelen. Er is veel te zien in deze Duits-koloniale stad. Van hieruit zijn verschillende interessante excursies te maken zoals de Dolphin Tour en de Desert Experience.

Basis: B&B

swakopmund

 

Spitskoppe - dag 17 & 18

ca. 190 km

Vandaag gaat de reis naar de Spitskoppe en de Erongo Mountains. Dit zijn imposante boulders oftewel enorme losse stenen. Hiervoor verlaat u de “koele” kust en rijdt voor de verandering eens een stuk over asfalt. Geen gehobbel naar uw onderkomen voor de volgende twee nachten in Omaruru, een alleraardigst plaatsje. Ook hier is van alles te zien, waaronder de oude rotstekeningen.

Basis: B&B

spitskoppe boulders

 

Erindi - dag 19 & 20

ca. 95 km

Het hoofdgerecht komt nu, wild in Erindi. Een private Game Reserve met alle dieren die er in Namibië te vinden zijn. U krijgt uw eigen cottage, op basis van self-catering. Dus in de avond een heerlijke braai van gemsbok, rare! Lekker flesje rode wijn erbij en klaar is Kees!

Wel genieten van alle dieren eerst. Mogelijkheid voor geweldige excursies met een open Jeep, zowel ochtend als avond game drives, excursies zijn niet inbegrepen.

jeep cheetha

 

Terug naar Windhoek - dag 21

ca. 185 km

Terug naar Windhoek, auto inleveren en transfer naar vliegveld.

 

Overige informatie

Inbegrepen

 • 20 overnachtingen in guesthouses, farmhouse en eigen daktent
 • In de beschrijving genoemde maaltijden
 • Road-book en routekaarten

Niet inbegrepen

 • Eenmalige boekingkosten à € 50,- p.p.
 • Vliegreis
 • Autohuur en extra’s
 • Transfer vliegveld naar autoverhuurder v.v.
 • Huur kampeeruitrusting
 • Toegang (wild)parken
 • Niet genoemde maaltijden
 • Toeslag eenpersoons kamer

Aanbevolen auto 4x4 drive Toyota Hillux

€ 58,- per dag laagseizoen
€ 69,- per dag hoogseizoen

auto 4x4 01

Natuurlijk is dit maar één voorbeeld. De reis wordt altijd door ons op maat gemaakt zoals u hem wilt hebben! Zo is het aantal dagen verblijf per accommodatie variabel. Ook kunt u bestemmingen toevoegen.

Vraag vrijblijvende naar een oriëntatie-gesprek, wij komen bij u thuis.

Praktische informatie over Namibië