Africa Safiri

Van Kaapstad tot Windhoek

leeuwin

Namibië & Zuid-Afrika - 24 dagen
Selfdrive met 4x4
Overnachting in lodges

Hoogte punten

 • Kaapstad
 • Wijngebied van Stellenbosch
 • Cederberghe
 • Fish River Canyon
 • Naukluft National Park
 • Sossusvlei
 • Erindi Private Game Reserve

Aankomts in Kaapstad - dag 1

Bij aankomst op Cape Town International Airport wordt u verwelkomt door onze reisagent. Transfer naar uw gerieflijke onderkomen voor drie nachten. Een oud Victoriaans landhuis even buiten het centrum. De tweede dag ontvangt u uw huurauto.

Basis: B&B

overnachting capetown

 

Kaapstad verkennen - dag 2

De volgende dag tijd om Kaapstad te verkennen.  Bijvoorbeeld naar The Waterfront te rijden en daar te genieten van The Mall en de oude haven. Hier kunt u uitstekend lunchen. Een optie voor de namiddag is een bezoek aan de Tafelberg. Met de ronddraaiende kabelbaan naar boven en daar wat wandelen. Terug naar The Waterfront om te dineren.

waterfront

 

Kirstenbosch tuinen - dag 3

Op de laatste dag is een bezoek aan de fraaie Kirstenbosch tuinen een must. Tip: ga lunchen op het landgoed Buitenverwachting en neem het uitgelezen wijnarrangement en de pappillen zullen gestreeld worden! Als u dit echt wilt doen, neem dan een taxi vanuit uw lodge!

Later op de middag terug naar uw onderkomen of nog een tochtje langs de kust via Hout Bay maken. ’s Avonds kunt u op loopafstand van uw lodge uw favoriete restaurantje uitkiezen.

kirchenbosch

 

Atlantische kust - dag 4 & 5

ca. 165 km

Vandaag naar de Atlantische kust, witte stranden en mooie wandelingen. Paternoster is het dorpje waar u logeert. Uw guesthouse ligt aan het strand en u wandelt zo weg. Voor de liefhebbers staan vis en kreeft op het menu.

Basis: B&B

paternoster guesthouse

 

Cederberghe - dag 6 & 7

ca. 225 km

Een spectaculaire 4x4-tocht door de Cederberghe! U verblijft 2 dagen midden in een wijngebied en wel het hoogstgelegen wijngebied van zuidelijk Afrika. De witte is wat ons betreft een aanrader.

Uw onderkomen is een schitterend gelegen, eenvoudige cottage. Mogelijke activiteiten ter plaatse: diverse wandelingen en bezichtiging van de rotstekeningen in de Olifantsgrot: zeer aanbevolen.

Basis: DB&B

wijngebied zuid afrikaz afrika cederberge foto

Papkuilsfontein - dag 8 & 9

ca. 150 km

Vandaag is 4x4 absoluut nodig! Over een uitdagende weg rijdt u via Wupperthal en Botterkloof naar Papkuilsfontein. Het guesthouse ligt in zeer bijzonder landschap met een eigen rockpool (zie foto) om heerlijk te zwemmen. Er zijn wederom mooie wandelingen te maken in het gebied.

Basis: B&B

botterkloof

 

Pedroskloof - dag 10 & 11

ca. 260 km

Verder en verder de0 bush in, hier komt u bijna niemand meer tegen. Het is volkomen verlaten. In the middle of nowhere ligt dan opeens Guesthouse Pedroskloof. In deze oase van rust logeert u twee dagen.

Basis: DB&B

guesthouse pedroskloof

 

Aussenkehr - dag 12 & 13

ca. 260 km

Vandaag de grens over bij Vioolsdrif en Namibië in. Via de weelderige wijngaarden van Namibië rijdt u naar Aussenkehr. Hier bevindt zich uw lodge aan de Oranje Rivier. Tip: de zeer malse gemsboksteak rare proberen!

Basis: B&B

vioolsdrif

 

Fish River Mountains - dag 14 & 15

ca. 280 km

De reis gaat verder langs de Oranje Rivier en de Fish River Mountains. Het is hier zeer onherbergzaam, 4x4 is andermaal een must. Ook op deze weg komt u bijna niemand tegen. Wegen om nooit te vergeten. Dan, op de uiterste rand van de kloof ligt uw lodge. Er zijn de volgende dag allerlei mogelijkheden om iets te ondernemen.

Basis: DB&B

fish river mountains

 

Naukluft National Park - dag 16 & 17

ca 435 km

Een lange dag vandaag, dus niet te laat vertrekken. U rijdt door het laatste stukje maanlandschap en dan eindelijk weer een stukje asfalt. De reis gaat in noordelijke richting naar Naukluft National Park. Uw lodge ligt hier vlakbij. De tweede dag echt eens een 4x4-drive-track gaan uitproberen. Er zijn door de eigenaren drie verschillende tracks uitgezet op drie niveaus.

Basis: B&B

naukluft 02

 

Sossusvlei - dag 18

ca. 50 km

’s Ochtends misschien eerst nog een mooie wandeling maken: de Quiver Tree wandeling. Dan op naar een van de wereldwonderen; de Sossusvlei. De koperrode zandduinen zijn het mooist in het vroege ochtendlicht. Dus weer op tijd op om vlak vóór zonsopgang het National Park al in te gaan. In namiddag is er tijd om de Sesriem Canyon te bezoeken. In de winkel bij het pompstation kunt u alles voor eten verkrijgen, vandaag een keertje ‘thuis’ koken? Geen zin? Dan naar Sossusvlei Lodge voor een zeer uitgebreid buffetdiner, met al het wild van Namibië (voor eigen rekening).

Basis: luxe tent-cottage, self-catering

zwembad lodge quiver tree

 

Kuiseb Canyon - dag 20 & 21

ca. 330 km

Via de Ghaub Canyon en de Kuiseb Canyon naar het in de Hoasbergen verscholen gelegen Etusis. Hier zijn veel dieren te zien zoals de zeldzame bergzebra’s en veel ander klein wild. Paardrijden met een gids is hier mogelijk, evenals wandelen.

U verblijft in een ruime cottage.

Basis: DB&B

tocht paarden

 

Private Game Resort - dag 22 & 23

ca. 100 km

In een Private Game Resort is alle gelegenheid om groot wild te zien. Hier is alles wat er in Namibië aan wild is te vinden bijeen. Ons advies: maak twee of drie safari’s op verschillende tijdstippen (voor eigen rekening).

Basis: bungalow in Elephant Camp, self-catering.

private game resort

 

Terug in Windhoek - dag 24

ca. 165 km

Terug naar Windhoek. Vandaag is er tijd om deze stad te verkennen en de laatste souvenirs en eventuele andere zaken te kopen. In de avond voor de laatste maal uit eten, bijvoorbeeld bij Leo at the Castle. Het terras hoog boven Windhoek biedt een geweldig uitzicht over de stad. Verblijf in een rustig gelegen guesthouse in Klein Windhoek.

Basis: B&B

verblijf windhoek

 

Auto inleveren en vliegen - dag 25

Auto inleveren en transfer naar vliegveld

 

Overige informatie

Inbegrepn:

 • 24 overnachtingen in lodges, cottages, luxe tenten en eigen daktent
 • In de beschrijving genoemde maaltijden
 • Road-book en routekaarten

Niet inbegrepen:

 • Eenmalige boekingkosten à € 50,-- p.p.
 • Vliegreis
 • Transfer van vliegveld naar autoverhuurder v.v.
 • Autohuur en extra’s
 • Drop-off fee van de auto naar Kaapstad
 • Huur kampeeruitrusting
 • Toegang (wild)parken
 • Niet genoemde maaltijden
 • Toeslage eenpersoons kamer

Aanbevolen auto: 4x4 Toyota Hillux

Te huur slechts 
€ 58,-- per dag, laagseizoen óf
€ 69,-- per dag, hoogseizoen

Nb. Voor deze reis geldt een zg. drop-off fee! Dit extra bedrag dient u te betalen omdat u de auto op een andere plek inlevert dan u hem ophaalt.

auto 4x4 01 

Het is mogelijk deze reis in omgekeerde volgorde te maken, dus te starten in Windhoek.

Deze beschrijving is een voorbeeld. Uw reis wordt altijd door ons op maat gemaakt precies zoals u hem wilt hebben! Zo is het aantal dagen verblijf per accommodatie variabel. Ook kunt u bestemmingen wijzigen of toevoegen.

Vraag een vrijblijvend oriëntatiegesprek aan, wij komen bij u thuis.

Praktische informatie over Namibië en Zuid-Afrika