Africa Safiri

A- A A+

Bekijk onze voorbeeld reizen door:  Namibië  / Botswana / Zuid-Afrika  / Marokko

Avontuur dwars door Namibië

olifant 02

Hoogte punten

 • Sossusvlei
 • Naukluft National Park
 • Damaraland
 • Himba's
 • Etosha National Park
 • Erindi Private Game reserve

Midden & Noord-Namibië - 20 dagen
Selfdrive 4x4
Overnachting in lodges en guesthouses
Prijs: € 1.872,- p.p.

Aankomst Windhoek - dag 1

ca. 50 km

Aankomst op International Airport Windhoek en transfer naar het autoverhuurbedrijf. Na inspectie en instructie kan het grote avontuur beginnen. Eerste overnachting in boutique guesthouse in centrum Windhoek .

Basis: B&B

verblijf windhoek 

 

Sossusvlei - dag 2 & 3

ca. 300 km

Via het Khomas Hoogland, bijna 2.000 m hoog, over de Spreetshoogte Pas naar Solitaire. Hier koffie met deutsche Apfelstrudel gebruiken en verder richting Sossuvlei, één van de zeven wereldwonderen der natuur. U overnacht in een luxe tenthuis in schitterend landschap. Op dag 3 een bezoekt u Sossusvlei National Park: zeer vroeg op om de zonsopgang te zien. Op dag 3 een bezoekt u Sossusvlei National Park: zeer vroeg op om de zonsopgang te zien.

Basis: DB&B

sossusvlei

 

Naukluft National Park - dag 4 & 5

ca. 50 km

Op naar Naukluft National Park. Mogelijkheid voor prachtige wandelingen en een oefentrack voor uitsluitend 4x4 drive. Overnachting in een lodge midden in de natuur.

Basis: DB&B

naukluft

 

Swakopmund - dag 6 & 7

ca. 355km

De reis gaat verder naar Swakopmund, de tweede stad van Namibië. U rijdt door de imposante Kuiseb Canyon en over de Ghaub Pas. Secret Garden is een rustig en sfeervol guesthouse, dat in het centrum van de stad ligt. Het is een goede uitvalsbasis voor excursies of om het stadje met Duits-koloniale sfeer te verkennen.

Basis: B&B

swakopmund

 

Damaraland- dag 8 & 9

ca. 330 km

Nu verlaat u de koele kust en rijdt naar het noorden. Via Uis naar Twyfelfontein. Er is veel moois in Damaraland te ontdekken; de beroemde rotstekeningen, het Living Desert-openluchtmusem, etc. Verblijf in lodge.

Basis: DB&B

lodge twyfelfontein

 

Himba's - dag 10 & 11

ca. 260 km

Verder noordwaarts door het verlaten Kaokoveld, de plek waar de Himba’s wonen. Desgewenst bezoekt u een dorp met een gids. De eigenaar van de lodge, Marius, spreekt de taal en kan u rondleiden! De eenvoudige lodge ligt in dit zeer afgelegen gebied, fraai boven op een berg! Er zijn ook andere bezienswaardigheden te bezoeken.

Basis: DB&B

himba jongen

 

Etosha National Park - dag 12, 13 & 14

ca. 265 km

U gaat naar het beroemde Etosha National Park, waar veel natuurfilms van National Geographic worden geschoten. Drie dagen genieten van leeuwen, olifanten, hyena’s, allerlei antilopen, zwarte neushoorns en zeer veel vogels! Binnen het park verblijft u in cottages, Dolomite Camp en Okaukuejo Camp. Fotograferen maar!

Basis: B&B

leeuwen drinkplaats

 

Otavi Bergen - dag 15 & 16

ca. 295 km

Weer op pad met de 4x4. Nog de hele ochtend selfdrive door Etosha en het park via de oostuitgang verlaten. Op naar de Otavi Bergen. Uw lodge hier is een oude missiepost . De volgende dag kunt u naar het geheimzinnige ondergrondse meer toe. Niet geschikt voor wie claustrofobisch is; het is een kruip-door-sluip-door.

Basis: DB&B

ondergrondsmeer

 

Erindi Private Game Reserve - dag 17 & 18

ca. 355 km

De lekkere toetjes komen nu, een Grand Dessert zelfs: Erindi. In dit private Game Reserve zijn alle dieren te vinden, die in Namibië voorkomen. Kans om ze te zien is er dagelijks tijdens twee game drives in een open Jeep met zeer deskundige gids en chauffeur. Deze ochtend- en avondexcursies zijn ter plaatse te boeken en NIET inbegrepen in de reissom!

Basis: cottage, self-catering

olifant op de weg

 

Etusis - dag 19 & 20

ca. 150 km

Aan alles komt een eind, maar eerst nog even nagenieten in Etusis.

Dit uitgestrekte landgoed is zo mooi gelegen: prima om even bij te komen van uw reis en rust te nemen voordat u weer terugvliegt. Er is een zwembad! Prachtig om te wandelen of paard te rijden, bijv. met een gids naar de watervallen. ’s Avonds met z’n allen aan tafel en genieten van een heerlijk diner bij open vuurplaats met uitzicht op een waterhole, waar bergzebra’s regelmatig komen drinken.

Basis: DB&B

landgoed etusis

 

Terug in Windhoek - dag 21

Terug naar Windhoek, auto inleveren en transfer naar het vliegveld.

 

 Overige informatie

Prijs reis:

€ 1.872,- p.p.

Inbegrepen:

 • 20 overnachtingen in lodges
 • In de beschrijving genoemde maaltijden
 • Road-book en routekaarten

Niet inbegrepen:

 • Eenmalige boekingkosten à € 50,-- p.p.
 • Vliegreis
 • Transfer van vliegveld naar autoverhuurder v.v.
 • Autohuur en extra’s
 • Toegang (wild)parken
 • Niet genoemde maaltijden
 • Toeslag eenpersoons kamer

Aanbevolen auto: 4x4 drive Toyota Hillux

Te huur voor maar

 • € 58,-- per dag, laagseizoen, óf
 • € 69,-- per dag, hoogseizoen

auto 4x4 01

Natuurlijk is dit maar één voorbeeld. De reis wordt altijd door ons op maat gemaakt zoals u hem wilt hebben! Ook alle dagen kunnen verlengd of ingekort worden!

Vraag om een vrijblijvend oriëntatiegesprek, wij komen bij u thuis.

Praktische informatie over Namibië