botswanaIn het hart van zuidelijk Afrika, ingesloten tussen Namibië, Zuid-Afrika, Zambia en Zimbabwe, ligt Botswana. Het is qua oppervlak vrijwel even groot als Frankrijk. Deze exclusieve en ongerepte bestemming wordt ook wel ‘Africa’s shining light’ genoemd.

Safari-land bij uitstek

Botswana biedt een grote verscheidenheid aan wild, in combinatie met een vriendelijke en vreedzame bevolking en stabiele democratie. Kortom, een unieke safaribestemming! Door de diamantenhandel is Botswana een van de meest welvarende landen in Afrika. 

Als u van dieren houdt, houdt u van Botswana. Tanzania en Botswana zijn in Afrika de beste landen om wild in de vrije natuur te zien. Chobe National Park en de Okavango Delta met Moremi zijn wat dit betreft het allermooiste. Met liefde nodigen wij u uit om dit te beleven. Vanuit Kasane in het noorden is goed een uitstapje te maken naar de prachtige Victoria Falls.

Weer en klimaat

In de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 25˚ C en tijdens de wintermaanden rond 30˚ C tot 35˚ C. Zomer- en winter zijn tegenovergesteld aan die van Nederland.

Beste reistijd

Mei, juni, juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar Botswana te reizen. Hiermee vermijdt u de hete zomermaanden met veel regenval.

Taal

Engels is de officiële taal in Botswana. Daarnaast wordt er op kleine schaal Mbukushu, Naro, Subiya gesproken.

Reisdocumenten

U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 3 maanden geldig is na vertrek uit Botswana. Een visum is niet nodig als u korter dan 90 dagen in Botswana verblijft.

Bekijk de voorbeeldreizen door Botswana