namibieLeeg

Namibië ligt in Zuid-West Afrika. Het is ongeveer 20 keer zo groot als Nederland. Met maar een paar miljoen inwoners is Namibië een van de dunstbevolkte landen ter wereld. De mensen leven vooral in de steden; daardoor is het land verder weids en leeg. In Namibië komen drie soorten landschappen voor. Ten eerste de aan de kust gelegen Namibwoestijn. Als tweede in het binnenland een van noord naar zuid lopend, langgerekt plateau met pieken van boven de tweeduizend meter.

De hoogste toppen van Namibië bevinden zich in het centrum van het plateau. Uitschieters zijn de Auasberge (2484 meter) en de Brandberg (2610 meter). Ten slotte ligt in het oosten een vanaf het plateau geleidelijk aflopend woestijngebied. Dit is een uitloper van de Kalahariwoestijn.

Droog

Behalve langs de lange Atlantische kustlijn in het westen is er weinig water in Namibië. De meeste rivieren die richting de oceaan stromen, vallen een gedeelte van het jaar droog. Ze bereiken dan soms de zee niet. Belangrijke rivieren die wel het hele jaar stromen zijn in het noorden de Kunene, langs de Angolese grens, en de Oranjerivier die de grens vormt met Zuid-Afrika.

Wildreservaten

Altijd al eens zelfstandig een safari willen maken? Oog in oog willen staan met veel verschillende antilopensoorten, olifanten, hyena’s, leeuwen en zelfs wilde honden? Dan is Namibië voor u het ideale vakantieland! Etosha National Park, zo groot als half Nederland, is een schitterend wildreservaat. Erindi is een zeer bijzonder privé wildreservaat waarin alle dieren uit Namibië voorkomen. Bijzonder is ook Fish River Canyon, de op een na grootste canyon ter wereld, is een indrukwekkend natuurfenomeen. Of vergaapt u aan de eindeloze woestijn van Namibië. Dit dunbevolkte land geeft zijn geheimen graag prijs.

Niet onbelangrijk, Namibië is veilig! Een rondreis is voor eenieder die van ruimte en wild houdt een aanrader! U kunt er terecht met Engels, Duits en……Nederlands (Afrikaans)!

Bekijk de voorbeeldreizen door Namibië