Botswana is een veilig en dunbevolkt land waar veel wild is te zien.

Weer en klimaat

In de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 25˚ C en tijdens de wintermaanden rond 30˚ C tot 35˚ C. Zomer en winter zijn tegenovergesteld aan die van Nederland.

Taal

Engels is de officiële taal in Botswana. Daarnaast wordt er op kleine schaal Mbukushu, Naro en Subiya gesproken.

Beste reistijd

Mei, juni, juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar Botswana te reizen. Hiermee vermijdt u de hete zomermaanden met veel regenval.

Reisdocumenten

U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 3 maanden geldig is na vertrek uit Botswana. Een visum is niet nodig als u korter dan 90 dagen in Botswana verblijft.

Vaccinaties en zo

Vaccinaties zijn niet verplicht voor Botswana, maar wel aan te raden. Laat u zich hierover ruim van tevoren (!) adviseren door bijv. de GGD of een commerciële instantie. Of u wel of geen malariaprofylaxe moet slikken, hangt af van uw bestemming en het jaargetijde.

Sommige aanvullende zorgverzekeringen vergoeden advies en preventieve vaccinaties al dan niet onder bepaalde voorwaarden.

Autorijden

In Botswana rijdt men links. Een internationaal rijbewijs wordt aanbevolen. Dit kunt u voor vertrek in Nederland aanschaffen uitsluitend bij vestigingen van de ANWB. Hiervoor zijn een geldig Nederlands rijbewijs en een recente pasfoto nodig. Een internationaal rijbewijs is één jaar geldig. De kosten bedragen ca. € 20,-. Het is hiervoor niet nodig om lid te zijn van de ANWB.