Marokko wordt wel het land van mysteriën genoemd en is een bezoek absoluut waard. De zon schijnt er bijna het hele jaar. In dit land vind je schitterende historische steden, woestijnen, stranden en met sneeuw bedekte bergtoppen.

Natuur en cultuur

Er is ongelofelijk veel variëteit in natuurschoon. Het land heeft leuke attracties en vele prachtige bezienswaardigheden. De Marokkaanse cultuur is kleurrijk en heeft een rijke keuken.

De temperatuur is er altijd aangenaam. De grote badplaatsen zoals Agadir en vakantieparken aan de langgerekte Atlantische kust worden vooral door Franse, Spaanse, Britse, Duitse en Nederlandse toeristen bezocht.

Het Atlasgebergte trekt veel liefhebbers van natuur en avontuur aan. Dit gebergte heeft veel prachtige plekken die zeker een bezoek waard zijn. De stad Agadir staat bekend om de vakantieparken en prachtige stranden, maar vandaar is het ook makkelijk om een tocht naar het Atlasgebergte te maken.

Woestijntochten zijn populair bij Europese toeristen. Voor velen is een dergelijke tocht een onvergetelijke ervaring met fraaie uitzichten, die u altijd bij zullen blijven.

Het bezoeken van de steden is zeker aan te raden. Veel toeristen vinden het prachtig om de oude historische centra ervan te bezoeken.

Wie met vakantie naar Marokko gaat, zal al snel onder de indruk raken van de kashba’s en medina’s die men er aantreft. Ook de kastelen, tuinen en lokale marktjes zijn zondermeer aanraders.

Weer en klimaat

Bij Marokko denken velen aan warmte, droogte en Saharazand. Toch is het klimaat van Marokko niet zo eenzijdig en eenvoudig te omschrijven. Het zuiden en zuidoosten van Marokko voldoen aan dit beeld, net als de laag gelegen delen in centraal Marokko en de onderste helft van de kust. Milde winters en hete zomers met zeer weinig neerslag is het beeld daar. Vooral het gedeelte dat bij de Sahara woestijn hoort, is extreem droog. De hoeveelheid neerslag is daar beperkt tot enkele millimeters tot enkele tientallen millimeters per jaar.

Regen
Hoewel grote delen van Marokko droog tot redelijk droog zijn, is het noordelijke deel van het land vrij nat. Vooral in het Rifgebergte en het Midden-Atlas gebergte vallen hoeveelheden neerslag die op sommige plekken royaal overtreffen dan wat we in Nederland gewend zijn. Het grootste deel van die neerslag valt hier in de periode november tot en met april, de zomermaanden zijn ook in dit deel van Marokko vrij droog.

Taal

In Marokko wordt Arabisch, Berber, Frans en Engels gesproken.

Beste reistijd

Oktober tot en met mei.

Reisdocumenten

Een paspoort is vereist. Het document moet geldig zijn voor de duur van het verblijf.
Voor reizigers die met de auto het land in reizen geldt een afwijkende eis: het paspoort moet nog minimaal 90 dagen geldig zijn na vertrek uit Marokko.
Een visum is niet nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen.

Vaccinaties en zo

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Marokko aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Voor wie geen mazelen of een vaccinatie hiertegen heeft gehad, wordt een BMR-inenting (bof, mazelen, rode hond) aanbevolen voor Marokko.

Autorijden

In Marokko rijdt men rechts; een internationaal rijbewijs wordt aangeraden.