Eén van de mooiste landen ter wereld! 

Taal

Engels en Afrikaans

Beste reistijd, weer en klimaat

Zuid-Afrika heeft een prettig klimaat en is het hele jaar geschikt als reisbestemming.

In de Kaap kan het van april t/m oktober wat fris en regenachtig zijn. Van half november t/m februari loopt de temperatuur op tot boven de 30 °C en is het gezellig druk op de stranden van Kaapstad en de Tuinroute. Het klimaat in het oosten en noordoosten wijkt hiervan af.

Van april t/m oktober (de wintermaanden) is het de beste tijd voor een safari in het Kruger Park. Het is droog en het wild concentreert zich rondom de drinkplaatsen. Vroeg in de ochtend is het nog erg fris, maar zodra de zon boven de horizon uitkomt, loopt de temperatuur op tot boven de 20 °C. In de zomermaanden loopt de temperatuur op tot wel 35 °C en kan er meer neerslag vallen en de regio wordt weelderig groen. In het hoge gras kunnen de dieren zich eenvoudig verstoppen, waardoor het spotten van roofdieren in deze maanden iets lastiger kan zijn.

Reisdocumenten

Voor Zuid-Afrika heeft u geen visum nodig. Wij raden aan dat bij terugkomst uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is. Het kan voorkomen dat bestemmingen van deze voorwaarden afwijken en een kortere geldigheid van het paspoort handhaven.

Vaccinaties en zo

Vaccinaties zijn niet verplicht voor Zuid-Afrika. Echter, ongeacht de verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor dit land-Afrika aangeraden: DTP (difterie, tetanus en polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Dit laatste alleen als u onder primitieve omstandigheden reist. 

Laat u zich hierover ruim van tevoren (!) adviseren door bijv. de GGD of een commerciële instantie. 

Sommige aanvullende zorgverzekeringen vergoeden advies en preventieve vaccinaties al dan niet onder bepaalde voorwaarden.

Autorijden

In Zuid-Afrika rijd men links en een internationaal rijbewijs is noodzakelijk.